Това каза по БТВ министърът на културата проф.Велислав Минеков. Персоните, които

...
 Това каза по БТВ министърът на културата проф.Велислав Минеков. Персоните, които
Коментари Харесай

Министър Минеков: Войната в Народния театър води до тежък разпад. Назначил съм проверка

 Това сподели по БТВ министърът на културата проф.Велислав Минеков. 

Персоните, които е назначил, носят тежък политически отенък. Говоря за Велислава Кръстева и странната работа, която е основен секретар, измислена от Василев. Тя е  някогашния основен секретар от министерството от м. година Службата е измислена. Това е отново политическа ръка. Тя със сигурност  е качествена, Кръстева също. Миналата година бе уволнена дисциплинарно от мен. Тя завоюва делото и отиде при Василев. Има тежък темперамент. Има неща, които би трябвало да отидат на друго място. Ще се поучавам с адвокати, всичко е допустимо. 

Всеки има политическо желание в театъра. Въпросът е в администрацията лицата да не нервират с наличието си. Преди месец направих диалог с Васил и му споделих, че това е взривоопасно. 

 

До тук съм неправилно тълкуван- не съм желал нито една оставка. Когато има проблем в един от най-мощните институти- това носи вреда на министерството. Проверката ще тръгне идната седмица. Ще видя щатове, заплати. Божа работа какви може да са следствията. Министърът може да уволни шефа на театъра, назначен с конкурс. 

Когато напущат имена, това има друга светлина. Очаквам реакция от именити лица отвън театъра. 

 

Народния спектакъл е институт с извънредно значение, там би трябвало да има експерти. Василев е експерт в грижата за театъра. Но когато се прави нещо в името на политическия интерес, не е добре. 

Заплатата ми е над 6 000 лв.. Около 4000 лв. е на шеф дирекция. Аз съм за всички артисти да са добре платени.

 

Искам всички заплати на артисти да се повишат.  Мълчанието е наложително по отношението на шефа, без значение от заплатата.  

За Светослав Трайков той изясни: На негово място в НДК отива правист. Той необходим доста мощен правист и помолих Крум Зарков за помощ. осведомен съм с неговата автобиография. С него ме срещна Арман Бабикян. Биографията му се дължи на политически шпионаж, следил е растежа на разнообразни политически партии. Той е добър ай ти експерт. Държавен чиновник е. Ще го заменя, в случай че намерите по-добър от него. 

 

Не съм подготвен да работя с Вежди Рашидов. Не зная до каква степен са делата с него. Не знаех, че Мултак е обидна дума. Можеше ръководител на Народното събрание да е Илия Павлов, нали?!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР